KomTek-Café

KomTek-Café

En samlingsplats för lärare och pedagoger för utbyte av idéer och erfarenheter

KomTek-Café

Inför NoT-dagarna

NoT står för naturvetenskap och teknik. Varje år arrangerar KomTek tillsammans med företag på orten en miniteknikfestival med uppdrag och tävlingar. Du som lärare är välkommen att delta med din klass i detta arrangemang.

KomTek-Café för lärare i låg- och högstadiet

Onsdag 20 september 15:00 – 16:15 bjuder vi in lärare som jobbar i lågstadiet och högstadiet att komma till KomTek för att ta del av information om kommande NoT-dagar.

Torsdag 21 september 15:00 – 16:15 är det dags för mellanstadielärarna att komma till KomTek för information om NoT-dagarna.

Vi bjuder på fika, därför är det viktigt att ni anmäler ert deltagande i förväg genom att skicka ett mail till komtek@ornskoldsvik.se

Nytt för högstadiet

I år erbjuder vi något nytt och annorlunda för NoT-dagarna på högstadienivå. Vi har utvärderat NoT-uppgiften för högstadieelever och, i samarbete med våra medarrangörer, beslutat att göra ändringar i upplägget för högstadiet. Detta är fortfarande ett pågående arbete, och därför kommer detta år att vara ett övergångsår där du erbjuds att delta i Skogsinnovatörerna istället. Skogsinnovatörerna är ett program som fokuserar på innovation inom skogsbruk och passar elever som är intresserade av miljöfrågor och hållbarhet. Vi hoppas att detta program kommer att ge dig en rolig och engagerande upplevelse medan vi arbetar med att förbättra NoT-uppgiften till nästa år.

Skogsinnovatörer är en kreativ, digital tävling för årskurs högstadiet, där deltagarna tävlar mot varandra för att försöka att lösa olika samhällsutmaningar med skogen som resurs. Ett samarbete mellan Mittuniversitetet, Skogen i skolan och Technichus.

För att delta i detta event behöver du registrera dig. Det gör du genom att besöka sidan Skogsinnovatörerna på Mittuniversitetets hemsida. Sista anmälningsdag är den 22 juni, men de har förlängt den till den 31 augusti för er skull. Se till att registrera dig innan deadline för att säkra din plats på eventet.

Skogsinnovatörerna