Intelligenta huset

Intelligenta huset

Bygg och programmera

Intelligenta huset kombinerar byggande med Lego och programmering.

Våra hus blir mer och mer intelligenta, det vill säga vi kan styra fler och fler funktioner i våra hus på olika sätt. Med knappar, kontroller och våra smarta telefoner via wifi eller blåtand.

Men allt mynnar ut att vi styr våra bostäder med programmering. Detta ska vi titta mer på när vi jobbar med Intelligenta huset.

Legos Intelligenta hus

Intelligenta huset är ett Legoset som kombinerar byggnationer och programmering. Ni bygger en enklare modell av ett hus och sätter in intelligenta lösningar. Alla bitar ni behöver hittar ni i lådan. Där finns även den programmerbara microbit, lysdiod, ficklampa och en servomotor.

Förkunskaper

För att jobba med Intelligenta huset förutsätts att du har grundläggande kunskaper om microbit. KomTek erbjuder grundutbildning i microbit.

Dokument med lärarhandledning, elevhäfte, koppling till Lgr11 samt ett bildspel för visning till eleverna finns i vårt Teams.

Begär tillträde till vårt Team via e-post: komtek@ornskoldsvik.se

Boka intelligenta huset

Följ länken nedan. Lådorna är en klassuppsättning med 8 lådor. 

  1. Markera antal veckor som du vill låna, detta går bra att ändra senare.
  2. Klicka sedan på önskat startdatum, även detta kan du ändra senare. Välj låda som du vill boka, det står personal, välj vem som helst, men lådorna finns där.
  3. Välj Intelligenta huset. Du ser om lådorna finns tillgängliga det önskade datumet, är de inte det är de utlånande och du måste välja annat datum. Du ser hur länge lådan är utlånad, dagar de är utlånade visas i grått. 

Fyll i kontaktuppgifter, vid Adress skriver du in skolans namn.

Det finns möjlighet att lägga till övrig information. 

Du kommer att få en bokningsbekräftelse på din e-post. KomTek Örnsköldsvik – Du kan boka online!