För barn och unga

Fritidsaktiviteter på KomTek

KomTek anordnar olika aktiviteter för barn och ungdomar. Detta för att öka intresset för teknik och naturvetenskap och dess yrken.

Alla fritidsaktivteter på KomTek är avgiftsfria.

Kvällsaktiviteter

Under skolåret håller KomTek kvällsaktiviteter för barn och ungdomar från 7 år. Vi har kurser varje kväll måndag – torsdag. Anmälan och antagning till dessa kurser görs på hösten omkring skolstart.

Största söktryck är för de yngsta deltagarna. Finns platser kvar annonseras dessa här och på våra sociala medier.

Lördags-KomTek

Ungefär en gång i månaden anordnar KomTek lördags-KomTek, ofta tillsammans med ett av våra medfinansierande företag.

Vi jobbar med programmet för vårens lördags-KomTek.

Lov-KomTek

I samband med de olika skolloven Sportlov, Påsklov och sommarlov brukar vi anordna olika aktiviteter. Vissa aktiviteter är en del av dagen medan andra, som Sommar-KomTek, sträcker sig under flera dagar.

  • NoT-dagarna
    Inga kvällsaktiviteter denna vecka, vecka 47. Denna vecka, vecka 47, avgörs tävlingarna i årets upplaga av NoT-dagarna, Naturvetenskaps- och teknikdagarna. Elever i våra grundskolor har under hösten jobbat med uppdrag att tillverka farkoster som drivs av och körs på vatten. Detta innebär att kvällsaktiviteterna tar uppehåll denna vecka. Välkomna tillbaka nästa vecka, vecka 48.
  • Fira 20 år med oss
    Fira 20 år med oss Öppet hus I år fyller KomTek 20 år. Detta firar vi den 30 oktober. Kom och fira med oss. 30 oktober 12:00 – 16:00 KomTek fyller 20 år i år och vi vill fira detta med er! Den 30 oktober mellan kl. 12:00-16:00 kommer vi att ha öppet hus med
  • Mattelabbet
    Mattelabbet Efter höstlovet drar vi igång Mattelabbet – Problemlösning och matematikkluringar för dig som är 11-13 år. Mattelabbet är en kurs som passar dig som tycker att matte är roligt. Här får du arbeta med spännandeproblemlösning tillsammans med andra. Vi resonerar kring olika lösningar och metoder. Dessutom prövar vi strategispel för att undersöka matematiken bakom.