Drakfestival för hela familjen

Lördag den 21 maj bjuder KomTek och NoT-företagen in hela familjen till Drakfestival med massor av roliga aktiviteter. Vi håller till utanför Hägglunds Arena och du är varmt välkommen att delta när du vill mellan 10.00 och 14.00.

Designa och konstruera din egen drake tillsammans med våra kunniga handledare. Vi har byggmaterial, prototyper och allt som behövs för att dekorera din drake precis som du vill. Vi hjälper dig från idé till flygfärdig drake!

Förutom drakflygning bjuder dagen på en mängd kringaktiviteter. På Drakfestivalen har du också chansen att, bland annat:

  • Träffa bärgare från succéprogrammet Frusna vägar.
  • Kolla närmre på kranbilen som Övik Energis belysningstekniker jobbar med. Vågar du jobba på hög höjd?
  • Tävla om lördagsgodis med klassisk problemlösning tillsammans med Ovinge Ingenjörsbyrå och deras godisskrapa.
  • Testa på en axplock av KomTeks enkla och roliga teknikpyssel.

Deltagandet är helt avgiftsfritt och kräver ingen anmälan. Ta med dig hela familjen och kanske en picknickkorg – och tillbringa en rolig lördag i vårsolen tillsammans med KomTek och våra lokala företag. Undrar du något är du som vanligt välkommen att kontakta oss på 070-546 38 16 eller komtek@ornskoldsvik.se.

Om NoT-dagarna

NoT-dagarna arrangeras i november varje år. Skolklasser runt om i kommunen får utmaningar inom teknik och vetenskap av KomTek och det lokala näringslivet. Utmaningarna går ut på att bygga farkoster eller andra konstruktioner kopplade till en hållbar energikälla. Klasserna tävlar mot varandra och dom bästa lösningarna belönas med prispengar sponsrade av företagen.

NoT-dagarna arrangeras av Örnsköldsviks kommun tillsammans med Aditya Birla Domsjö, BAE Systems Hägglunds, Bosch Rexroth, Holmen Skog, Miva, RISE Processum och Övik Energi.

Drakfestivalen är i år ett komplement till dom årliga NoT-dagarna, som de senaste två åren tvingats arrangeras digitalt till följd av pandemin. Nu när vi äntligen kan träffas fysiskt igen bjuder KomTek och NoT-företagen in till en heldag med roliga teknikaktiviteter.