WeDo 2.0

Prgorammera och forska med WeDo 2.0

Bygg och programmera med Lego, jobba med naturvetenskap och teknik tillsammans med Milo

Lego WeDo 2.0

LEGO® Education WeDo 2.0 har utvecklats för att stimulera och motivera grundskoleelevernas nyfikenhet och vilja att lära sig mer inom de naturvetenskapliga och tekniska ämnena. Det sker med hjälp av motordrivna LEGO modeller och enkel programmering.

WeDo 2.0 är utvecklat med fokus på naturvetenskapliga förmågor. Datalogiskt tänkande. Arbetet är indelat i tre faser: undersöka, skapa och dela 

Ladda ner appen till dator och/eller Ipad. I appen finns alla olika övningar och byggbeskrivningar för att jobba med WeDo 2.0. Följ länken till höger för att ladda ner appen. 

Genom att klicka på kugghjulet i övre högra hörnet, på appen, kommer man till inställningar. Där hittar ni även lärarhandledningen och kopplingar till kursplaner i Lgr11. 

I lärarhandledningen finns information om programmet och dess uppbyggnad. Där finns projektbeskrivningar och kopplingar till läroplanen. Du hittar även matriser, översikter, blad för minnesanteckningar mm.

Boka WeDo 2.0

Följ länken nedan. Lådorna är en klassuppsättning med 14 lådor. 

  1. Markera antal veckor som du vill låna, detta går bra att ändra senare.
  2. Klicka sedan på önskat startdatum, även detta kan du ändra senare. Välj låda som du vill boka, det står personal, välj vem som helst, men lådorna finns där.
  3. Välj Lego WeDo. Du ser om lådorna finns tillgängliga det önskade datumet, är de inte det är de utlånande och du måste välja annat datum. Du ser hur länge lådan är utlånad, dagar de är utlånade visas i grått. 

Fyll i kontaktuppgifter, vid Adress skriver du in skolans namn.

Det finns möjlighet att lägga till övrig information. 

Du kommer att få en bokningsbekräftelse på din e-post. 

KomTek Örnsköldsvik – Du kan boka online!

Nedladdning av programvara till WeDo 2.0

Dokument med lärarhandledning, koppling till Lgr11 samt ett bildspel för visning till eleverna finns i vårt Teams.

Begär tillträde till vårt Team via e-post: komtek@ornskoldsvik.se