Medarrangerande företag

Värdföretag och medarrangörer

NoT-dagarna är en minifestival i teknik. Ett arrangemang av KomTek i samarbete med företag från kommunen.

NoT-dagarna är ett event för elever i kommunen. Detta event är ett samarbete med KomTek och företag i kommunen. Vi, KomTek, skulle aldrig kunna genomföra detta arrangemang utan hjälp från våra medarrangörer. Ett stort tack till alla som är med och gör detta event möjligt.

Värdföretag

NoT-dagarna är avslutning på ett arbete som pågått under höstterminen i skolan. Där eleverna arbetat med olika uppdrag, beroende på ålder. Själva NoT-dagarna är alltid under vecka 47 och pågår tisdag – fredag. Där varje dag är tillägnad ett visst stadium. Varje dag har även ett eget värdföretag.

Det är värdföretaget som står för eventuella vinstpengar och även utser vinnarna i design i de olika tävlingarna. Dessutom bidrar värdföretagen vid prisutdelning, anskaffning av material samt olika temaaktiviteter.

Mellanstadiet

Tisdag och onsdag tävlar mellanstadiet med sina farkoster i ett dragrace. Vinnartiden i varje race noteras och vinnare med snabbast tid vinner pris. Dessutom delas pris ut till farkost med bäst design.

Prisutdelning sker varje timme och värdföretag för mellanstadiet är Hägglundsbolagen, BAE Systems, Besch Rexroth och MacGregor.

Högstadiet

Torsdagens tävlingar är vikta för högstadiet. De har under hösten arbetat med att göra effektiva solfångare. Dessutom har de byggt in en rolig och nytänkande design i sina byggen. Förutom byggnationer ingår även att göra en elektronisk krets samt att programmera en mikrodator som styr och mäter temperaturen ur solfångaren.

Värdföretag för högstadiet är Domsjö fabriker och Metsä.

Lågstadiet

Fredag avslutas NoT-dagsveckan med lågstadiet. Dessa yngsta deltagare tävlar inte utan får alla visa upp sina alster. I år när solen är i fokus har de byggt och kopplat blommor som lyser med hjälp av lysdioder som i sin tur lyser med hjälp av solceller.

Värdföretag för lågstadiet är Ö-vik energi.

Övriga företag

Förutom värdföretag är det många andra företag som hjälper till att få detta event att bli så bra som möjligt.

Nedan listar vi de företag och organisationer som varit med och jobbat för att dessa dagar ska bli så bra som möjligt och öka intresset för naturvetenskap och teknik.